off-canvas goes here
conformitate

Conformitate

Conformitatea produselor

 

Una dintre cerințele principale este ca produsele să prezinte siguranță. Evident, modul de-a interpreta siguranța este subiectiv, prin urmare sunt prezentate mai multe modalități pentru evaluarea acesteia. În cazul în care există directive specifice (UE) privind produsele, acestea se pun în aplicare. Legislația privind produsele specifice poate fi împărțită în reglementările CE și altele (MCA, C&PC și REACH)

 

Cele mai răspândite directive CE sunt: Directiva privind siguranța jucăriilor, Directiva privind echipamentul individual de protecție (EIP), Directiva privind dispozitivele medicale, Directiva privind tensiunea joasă, Directiva RuSP (Restricţie în utilizarea anumitor substanţe periculoase) și Directiva privind compatibilitatea electromagnetică (EMC).

 

Se interzice marcajul CE în cazul produselor care nu intră sub incidența unei directive CE.

 

Directiva UE 1935/2004 acoperă materialele care intră în contact cu alimentele (MCA), iar Directiva UE 1223/2009 acoperă produsele cosmetice și de îngrijire personală (C&PC)

 

Directiva 1907/2006 privește înregistrarea, evaluarea, autorizarea și restricționarea substanțelor chimice (REACH)

 

REACH este un regulament al Uniunii Europene, adoptat pentru îmbunătățirea protecției sănătății umane și a mediului împotriva riscurilor pe care le pot prezenta substanțele chimice, sporind în același timp competitivitatea industriei chimice a UE.

 

În absența unor directive specifice, Directiva privind siguranța generală a produselor (DSGP) prevede utilizarea standardelor europene armonizate enumerate în sprijinul DSGP, pentru oferirea unei prezumții de conformitate cu cerințele, asemeni directivelor privind marcajul CE. În cazul în care nu există astfel de standarde, recurgerea la alte standarde europene armonizate, standarde naționale și coduri de practică, precum și la stadiul actual al tehnicii etc., poate folosi la susținerea pretențiilor de respectare a cerințelor de siguranță.

 

midocean poate oricând pregăti o Declarație de Conformitate (DOC), care să detalieze aspectele referitoare la conformitate și responsabilitate, pe care compania le ia în considerare cu privire la siguranța unui produs avut în vedere. 

 

Toate rapoartele de testare relevante și Declarațiile de Conformitate (DOC) vă sunt puse la dispoziție în magazinul nostru web.

 

 

Conformitatea socială

Compania noastră, midocean, participă la Iniţiativa de Conformitate Socială pentru Afaceri (amfori BSCI). Această inițiativă, lansată în 2003 de către Asociația pentru Comerț Exterior (amfori: www.amfori.org), a fost creată pentru a răspunde unui număr tot mai mare de cereri din mediul de afaceri, ce vizează condiții de lucru transparente și îmbunătăţite în lanțurile globale de aprovizionare. Inițiativa unește mai mult de 2.000 de companii din întreaga lume, ale căror activități variază de la comerțul cu amănuntul, la import și strategii de marcă. Puteți afla mai multe despre amfori BSCI accesând www.amfori.org

 

În calitate de participant în cadrul amfori BSCI, compania noastră se angajează să respecte valorile și principiile enunțate în Codul de Conduită al amfori BSCI și să îndeplinească, în limitele sferei proprii de influență, responsabilitatea noastră de a respecta drepturile omului. În această privință, abordarea fundamentală a companiei noastre vizează integrarea Codului de conduită al amfori BSCI, oricând avem relații de afaceri cu alți parteneri, indiferent de locul de provenienţă al acestora din lume.

Codul de conduită al amfori BSCI, versiunea 1/2014, a intrat în vigoare în data de 1 ianuarie 2014, alături de activitățile de consolidare a capacităților la nivel mondial, care continuă să vizeze asigurarea înțelegerii depline a implicațiilor practice. Prețuim principiile și valorile Codului de conduită al amfori BSCI și le integrăm în practicile noastre de aprovizionare considerându-le o condiție prealabilă pentru dezvoltarea viitoare a relațiilor noastre de afaceri.

Pe scurt, acest lucru înseamnă că toți furnizorii noștri principali vor fi supuși unui audit amfori BSCI, efectuat de către o companie de audit autorizată și independentă. Scopul nostru este să includem un număr din ce în ce mai mare de furnizori în schema de monitorizare a amfori BSCI, contribuind astfel la creșterea anuală a furnizorilor auditați de către amfori BSCI la nivelul întregului lanț de aprovizionare.

Știm că o producție responsabilă necesită un angajament continuu și că nu se dobândeşte odată pentru totdeauna. Avem personal de conformitate socială dedicat, cu experiență în ceea ce privește conformitatea socială și auditurile furnizorilor. De asemenea, beneficiem de pe urma biroului nostru de achiziții din Hong Kong, cu angajați care vizitează furnizori în activitatea lor de comercianți și ingineri de calitate. Toți suntem familiarizați cu Codul de conduită al amfori BSCI și colaborăm în vederea asigurării unei puneri în aplicare corespunzătoare a acestuia.

 

 

Intrebari frecvente:

Toate produsele respecta legile si reglementarile necesare?

Produsele noastre sunt evaluate cu atenție și respectă cerințele UE în materie de siguranță, sănătate și mediu. Pentru a se asigura că toate produsele îndeplinesc criteriile europene de calificare, au fost efectuate teste de asigurare a calității și toate rapoartele de testare relevante sunt dispobinile.

Legea locala este superioara unei legi europene?

Nu. Legea europeană este superioară legilor naționale ale statelor membre. Legislația europeană se aplică tuturor celor 28 de state membre europene, prin forță obligatorie. Prin urmare, statele membre europene nu pot aplica o normă națională care să contravină legislației europene.

Care este diferența dintre o Declarațe de conformitate și un raport de testare?

O declarație de conformitate (DoC) este declarația scrisă care demonstrează îndeplinirea cerințelor UE referitoare la un produs. Este un document semnat care atestă că produsul îndeplinește cerințele directivelor în vigoare, care se aplică în acest sens. De asemenea, documentul permite unei autorități de executare să identifice cine este responsabil pentru un produs. Un raport de testare este rezultatul testelor pentru asigurarea calității care se efectuează pentru a se asigura că produsul va îndeplini criteriile europene de calificare. Raportul de testare indică rezultatul testului.

Unde putem gasi aceste documente in magazinul online?

Mergeți la magazinul online, căutați numărul produsului, derulați în jos până la bara de instrumente, și le veți găsi în fișierul "DOCUMENTAȚIE".

Cat timp este valabil un raport de testare?

Produsele noastre sunt testate în timpul fabricării, astfel încât să putem regla produsul, dacă este necesar. Testul final se efectuează pe produsele finite. Acest lucru ne asigură că livrăm un produs finit complet compatibil cu normele UE. Un raport este valabil până când produsul este modificat sau dacă legea aplicabilă se modifică. Apoi se face din nou o testare a produsului nou rezultat. Compania noastră are stabilită o politică proprie în legătură cu durata de vârsta acceptată a unui raport. Sunt acceptate doar rapoarte până la 3 ani.

Acest site foloseste cookies pentru a personaliza continutul si reclamele afisate, pentru a oferi functii social media si pentru a analiza traficul. De asemenea, oferim informatii despre cum folosesti tu acest website partenerilor nostrii de social media, publicitate (advertising) si analizare trafic (analytics), parteneri ce pot asocia aceste informatii cu alte informatii pe care le-ai oferit si tu lor sau pe care le colecteaza ei de la tine cand folosesti serviciile lor. Navigand pe site-ul nostru, iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

ok

Search